5 moduri simple pentru a-ți prelungi durata de viaţă!

Vreți o viaţă lungă? Întreprindeți aceste 5 acțiuni.

1. Renunța-ţi la fumat

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja pielea de îmbătrânire- este să renunțați la fumat.

Fumatul are un impact semnificativ asupra pielii umane. Fumul de țigară care vine în contact cu pielea, provoacă anumite modificări în celulele biometrice. În special, acesta poate provoca daune colagenului şi elastinei, două proteine care sunt responsabile pentru flexibilitatea si elasticitatea pielii noastre. Ca rezultat, pe pielea fumătorului apar riduri semnificativ mai intens decât la nefumători.

Sub influența fumului de țigară se contractă vasele de sânge, celule de piele responsabile de furnizarea oxigenului și substanțelor nutritive. Acest lucru înseamnă că creșterea celulelor noi încetinește.
Efectul distructiv al fumatului se observă rapid: la fumătorii în vârstă de 20 de ani,  pe faţă pot fi observate riduri.

2. Alimentați-vă corect

Substanțele nutritive care sunt extrase din alimente de corpul nostru pot avea efecte foarte diferite asupra procesului de îmbătrânire.
Consumând  alimente care conțin antioxidanți, cum ar fi vitaminele C, E si beta-caroten, șansele radicalilor liberi de a distrugere celulele, se reduc considerabil.
Medicii recomandă de inclus în alimentație, produse care conțin o cantitate mare de antioxidanți, cum ar fi legumele și peștele, în special păstrăvul și somonul.

3. Protejați-vă de soare

Radiațiile ultraviolete sunt necesare organismului uman pentru a stimula producerea vitaminei A, care se utilizează la producerea melatoninei. Insuficienţa melatoninei în organism duce la stări depresive.

Excesul de radiații ultraviolete, deteriorează colagenul şi elastina, grăbind apariția ridurilor. Dermatologii recomandă ca atunci când sunteți expuși razelor solare să folosiți  produse de protecție solară cu factorul de protecție nu mai mic de 15. Desigur, îmbrăcămintea relativ groasă protejează de radiațiile ultraviolete periculoase.

4. Ridicați greutăți

Una dintre cele mai evidente semne ale îmbătrânirii sunt deformarea coloanei vertebrale și tremurul membrelor la vârstnici – consecințele care rezultă din pierderea masei musculare.
Sarcopenia este de asemenea responsabilă pentru riduri și lăsarea pielii.

45 de minute de exerciții fizice de trei ori pe săptămână pot  într-o perioadă de trei luni, creşte țesutul muscular cu 32%.

5. Evitați stresul

Geneticienii au descoperit ca stresul cronic scurtează semnificativ durata de viață a celulelor din organism, provocând un impact negativ asupra telomerilor.
Atunci când telomerii se uzează, în special sub acțiunea stresului, ADN-ul din celule  pierde capacitatea de a se diviza. Ca urmare țesuturile organismului încep să moară.
Reducerea stresului prelungește viața, dar, de asemenea, îmbunătățește calitatea somnului, încetinește apariția ridurilor si a pungilor de sub ochi.
Pentru a reduce stresul : mergeți la  întâlniri cu prieteni, petreceți mult timp cu familia și  faceți exerciții fizice regulat.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *