Cu bicicleta pe barcă. Spre Uruguay. De departe.

Buenos Aires. Sunt la intrarea în terminalul Colonia Express, pregătit să iau barca către Uruguay. Un tip intră cu o bicicletă în terminal. E bronzat și are părul lung, prins într-o coadă. Îmi amintesc că în urmă cu aproximativ zece zile, în Rosario, un oraș aflat la 300km de Buenos Aires, tipul de la recepția hostelului îmi spusese că un alt român trecuse cu două săptămâni înainte pe la același hostel, venind pe bicicletă din Mexic.

Trec de controlul de bagaje, iau ștampila de ieșire din Argentina și, curios, și cea de intrare în Uruguay, deși nici n-am pășit pe barcă încă. Mă așez pe un scaun și privesc lumea din jur. Apare și biciclistul și se așează pe o bancă în partea opusă celei în care stau. Încerc să văd dacă observ ceva care să-i trădeze originea, o articol de îmbrăcăminte, un brand cunoscut de încălțăminte. Stăm prea departe unul de celălalt ca să văd țara de pe coperta pașaportului.

Îmi spun că șansele sunt mici să fie aceeași persoană. Omul seamănă oricum cu un sud-american. Parcă nici nu are bagaje prea multe, poate e un argentinian care a plecat prin Uruguay pentru o tură cu bicla. O geantă care pare a căra o chitară de dimensiuni mici stă prinsă de bicicletă.

Mă urc pe barcă și ocup un loc la geam. După câteva minute, îl observ așezându-se pe rândul din spate. Scoate un dslr din geantă și face câteva poze prin geamul murdar. Îmi amintesc că atunci când îl urmăream în terminal l-am observat suflând pentru a usca ștampila de pe pașaport, un gest pe care îl făcusem și eu. Un argentinian probabil n-ar prețui prea mult o ștampilă de Uruguay în pașaport.

„Hey, where are you coming from?”, îl intreb, mizând măcar pe o mică poveste despre pedalat prin America de Sud.
„Where do I come from, or where I’m originally from?”
„Both.”
„I’m coming from Mexico, but I’m romanian.”

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *